Databekabeling

Sinds jaar en dag verzorgen wij voor vele klanten de aanleg en uitbreiding van databekabeling. Goede communicatie met onze klanten en het professioneel uitvoeren van de werkzaamheden staan bij ons hoog in het vaandel. Afspraken nakomen en 100% inzet van al onze medewerkers, daar staat Proconnect voor.
Wat is een data-netwerk?
Twisted Pair data-netwerken bestaan uit een stervormig aangelegd netwerk met een of meerdere verdeelpunten op een aantal (bij voorkeur) centrale locaties in een gebouw. Genoemde verdeelpunten worden onderling verbonden met een koper of glasvezel “backbone”. In de verdeelpunten worden alle in het gebouw geinstalleerde kabels afgemonteerd in 19” patchkasten op glasvezel en/of RJ45 patchpanelen.

 

Hierdoor ontstaat in de verdeelpunten een overzichtelijk geheel zodat er op simpele wijze middels een patchkabel een verbinding gemaakt kan worden tussen netwerkapparatuur of telefooncentrale en de gebruiker op de werkplek. Op de werkplek worden wandcontactdozen aangelegd voorzien van RJ45 connectoren met een unieke codering. Deze codering correspondeert met de desbetreffende poort op het patchpaneel. De apparatuur op de werkplek kan hierdoor eenvoudig verbonden worden met uw netwerkapparatuur en/of telefooncentrale.

 

Voordelen van Twisted Pair data-netwerken:

Back to top: